کک اسفنجی (Sponge Coke) نوعی کک نفتی است که با ویژگیهای تخلخل و سطح ویژه بالای خود شناخته میشود. این ماده از طریق فرایندی به نام کک سازی تاخیری (Delayed Coker) تولید میشود که شامل حرارت دادن ماده اولیه (معمولاً زغالسنگ یا فراوردههای سنگین پالایشگاهی با کیفیت پایین) تا دمای بالا در غیاب اکسیژن است. این امر باعث از بین رفتن ناخالصیها و تبدیل مایع به جامد میشود. منظور از خوراک بیکیفیت، دارای سطح انرژی پایین و ناخالصی بالا میباشد. در مورد نفت، این واژه معمولا به باقیمانده برج تقطیر در خلاء اطلاق میشود.
کاربر گرامی دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای ویژه VCMStudy در نظر گرفته شده است. در صورتی که عضو سایت هستید، وارد حساب کاربری خود شوید، در غیر این صورت ابتدا در سایت ثبتنام نمایید و سپس اشتراک تهیه کنید. کاربر گرامی دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای ویژه VCMStudy در نظر گرفته شده است. متاسفانه شما اشتراک فعال ندارید، لطفا ابتدا اشتراک مورد نظر خود را تهیه/تمدید نمایید.