گروه‌ تخصصی پتروشیمی
آسیای میانه

اشتراک گذاری

لینک کوتاه

آسیای میانه

این منطقه از دنیا شامل روسیه، کشورهای آسیای مرکزی از جمله افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان و همچنین کشورهای حوزه دریایی بالتیک از جمله لیتوانی، لتونی و استونی است. جمعیت این منطقه از دنیا ۲۶۷ میلیون نفر برآورد می شود. به نوعی مهمترین کشور در این منطقه از حیث توسعه یافتگی در صنعت نفت و گاز کشور، روسیه است. کشور روسیه از حیث ذخایر گاز در دنیا در جایگاه اول قرار گرفته است و در ذخایر نفت نیز در رتبه هشتم دنیا قرار دارد. کشور روسیه بعد از ایالت متحده و عربستان در مقام سوم تولید نفت در دنیا قرار دارد. این کشور در سال ۲۰۱۴ به طور متوسط ۱۰ میلیون و ۸۴۷ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است.کشور ترکمنستان نیز در بین دارندگان ذخایر گاز دنیا در جایگاه پنجم قرار گرفته است.

در سال ۲۰۱۴ در منطقه آسیای میانه ۳ میلیون و ۴۸۱ هزار تن متانول تولید شده است که ۳ میلیون و ۲۸۱ هزار تن آن در کشور روسیه تولید شده است. در مجموع این منطقه به عنوان صادرکننده متانول محسوب می شود و در سال ۲۰۱۴، ۱ میلیون و ۲۱۹ هزار تن متانول از این منطقه (روسیه) به سایر کشورها صادر شده است. فرمالدهید با ۳۵ درصد، متیل ترشری بوتیل اتر (MTBE) با ۱۹ درصد بیشترین سهم را در مصرف متانول در این منطقه دارند.

اتیلن تولیدی در این منطقه ۲ میلیون و ۸۹۵ هزار تن بوده است که ۶۳ درصد از آن مبتنی بر کراکینگ با بخار نفتا بوده است و تنها ۲۰ درصد از اتیلن تولیدی در این منطقه از اتان بوده است. ۲ میلیون و ۴۳۶ هزار تن از اتیلن تولیدی در کشور روسیه بوده است. ۶۶ درصد از اتیلن تولیدی در این منطقه به گریدهای مختلف پلی اتیلن، ۱۳ درصد به اتیلن اکساید و ۱۰ درصد به اتیلن دی کلراید تبدیل می شود.

این منطقه از دنیا در سال ۲۰۱۴، ۲ میلیون و ۲۱۲ هزار تن پروپیلن تولید کرده است که ۶۳ درصد آن به روش کراکینگ با بخار، ۲۶ درصد به روش بازیابی جریان های پالایشگاهی (واحد FCC) و ۱۲ درصد نیز به روش تبدیل پروپان به پروپیلن تولید شده است. اولین واحد تبدیل پروپان به پروپیلن این منطقه در روسیه با ظرفیت اسمی ۴۵۰ هزار تن به بهره برداری رسیده است. ۵۸ درصد از پروپیلن تولیدی به پلی پروپیلن، ۱۳ درصد به آکریلونیتریل و

در سال ۲۰۱۴، ۱ میلیون و ۵۳۷ هزار تن بنزن در این منطقه تولید شده است که ا میلیون و ۱۶۶ هزار تن از آن در کشور روسیه تولید شده است. اتیل بنزن، سایکلوهگزان و کیومن هر کدام با ۳۴، ۳۰ و ۲۰ درصد بیشترین سهم را در میزان مصرف بنزن در این منطقه دارند.

مرکز مطالعات زنجیره ارزش

آدرس : تهران، میدان تیموری، بلوار صالحی، برج فنـاوری شریف، طبقه 7، واحد 710، شرکت زنجیره ارزش نفت و گاز مهام

کد پستی: 1459965193

تلفن: 92002710-021

ایمیل: Info@VCMstudy.ir

گروه مدیریت زنجیره ارزش

مرکز مطالعات زنجیره ارزش یکی از مجموعه های وابسته به گروه مدیریت زنجیره ارزش (شرکت دانش بنیان زنجیره ارزش نفت و گاز مهام) می‌باشد. رسالت ما در این گروه بر این است که با ایجاد زیرساخت‌های تولید و مدیریت محتوا، و ارائه خدمات مشاوره مدیریت در مسیر کمک به توسعه یکپارچه، متوازن و پایدار صنعت نفت و گاز کشور گامی هر چند کوچک برداریم.

.Copyright © 2015-2023 VCMstudy.All rights reserved

سلام! خوش آمدید...
شما اشتراک فعال ندارید!